ÂRİFLER SİLSİLESİ SIDDÎKLER BİYOGRAFİSİ ÜÇÜNCÜ CİLT
Bu kitabı Muhammed İhsan Oğuz Beyefendi Silsiletü’l-Ârifîn - Tezkiretü’s-Sıddîkîn ismiyle telif etmiş olup eser, İkinci Ciltteki Nakşibendiye Silsilesi’nin büyüğü Muhammed Bahâüddin Nakşibend’den sonra gelen Alâaddin Attâr el-Buhârî’den başlamaktadır.
Alâüddin Attâr el-Buhârî ile başlayıp sırasıyla Ya̒kub-ı Çerhî el-Hisârî, Hâce Ubeydullâhi’l-Ahrâr, Kadı Muhammed Zâhid el-Buhârî, Derviş Muhammed es-Semerkandî, Muhammed Hâcegî es-Semerkandî el-Emkenekî, Muhammed Bâkî Billâh el-Kâbilî, Hâce Ahmed el-Fârûkî el-Müceddid li’l-Elfi’s-Sânî el-Ma̒rûf İmâmü’r-Rabbânî Hazretleri’nin biyografilerini, menkıbelerini, mübarek sözlerini, kendilerinden zuhur eden fevkalade halleri anlatmışlardır. Bu ciltte İmâmü’r-Rabbânî Hazretlerine fazlasıyla yer vermişler, bu büyük zâtın örnek hayatını çok güzel bir biçimde misaller vererek bizlere aktarmışlardır. Ayrıca bu ciltte tasavvufta manevî seyir ve ilerleme makamlarını, Nakşibendiye Yolu’nun zaman ve duruma göre geçirdiği aşamaları, on iki tarikatin Peygamber Efendimiz’e kadar uzanan silsilelerini, vefat sırasıyla bu büyük tarikat pirlerinin mübarek isimlerini, "İslâm Tasavvufuna, Yüce Tarîkatlarına, İrşat Ehli ve İrşat Usullerine, Maksat ve Hedeflerine, Gayelerine Dair Mühim Açıklama ve İnceleme" başlığı altında önemli bilgi ve anlayışlarını aktarmışlardır.
Böylece Muhammed İhsan Oğuz Beyefendi hem Müslümanların daha fazla istifade etmelerini hem de yanlış düşünce, anlayış, davranış ve inanışlar edinmemelerini amaçlamıştır. İlmi daima halden üstün tutmuşlardır.